«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες στο Κατάρ για συστηματική κακοποίηση εργαζομένων που προέρχονται από φτωχές χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της Ασίας.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στη Διεθνή Αμνηστία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη τελευταία έκθεση να κάνει λόγο για κακοποίηση 85% των οικιακών βοηθών στο Κατάρ.

Με το ξεκινούν να δουλεύουν τις κρατούν τα διαβατήρια και τα κινητά τους τηλέφωνα, τους απαγορεύουν να μιλούν στις οικογένειες τους χωρίς να είναι μπροστά, τους καθυστερούν συστηματικά τα δεδουλευμένα τους, πολλές φορές δεν πληρώνονται καν, ενώ έχουν καταγγελθεί βιασμοί, ξυλοδαρμοί, όπως και κακομεταχείριση.

Τρώνε από τα αποφάγια των οικογενειών, κοιμούνται στο πάτωμα, δεν έχουν ζεστό νερό για την προσωπική τους υγιεινή, ενώ δεν παίρνουν ποτέ ρεπό ακόμα και όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Οι καταγγελίες δημοσιεύθηκαν από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και γίνονται προσπάθειες παρέμβασης μέσω διπλωματικών πιέσεων, αφού στη χώρα εργάζονται 2.000.000 ξένοι σε δύσκολες εργασίες, κυρίως στο τομέα των κατασκευών και σαν εργάτες σε εργοστάσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Κατάρ θα γίνει το επόμενο Μουντιάλ και ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για μποϊκοτάζ σε περίπτωση που δεν παρθούν μέτρα.