H Barbara Kogan, ή αλλιώς «Μαύρη Χήρα», η οποία να υπενθυμιστεί πως δολοφόνησε το σύζυγό της το 1990, αφέθηκε ελεύθερη μετά από 12 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ από την αγριότητα της δολοφονίας του βαθύπλουτου επιχειρηματία, συζύγου της.

Η Kogan είχε πληρώσει 40.000 $ έναν επαγγελματία εκτελεστή για να δολοφονήσει τον σύζυγό της. Ο εκτελεστής πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη τον George Kogan την ώρα που μετέφερε τα ψώνια στο σπίτι της ερωμένης του στην 69η οδό του Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Η 28χρονη, τότε, ερωμένη του Kogan, Hawkins, έτρεξε προς τον αιμόφυρτο εραστή της ουρλιάζοντας ότι τον δολοφόνησε η συζυγός του.

Η «Μαύρη χήρα», αντί να πάει στο νοσοκομείο , όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο σύζυγός της, κάλεσε στο σπίτι της μια κομμώτρια και πλήρωσε 500 $ για να της φτιάξει τα μαλλιά.

Για δύο δεκαετίες οι εισαγγελείς και οι ντεντέκτιβς του Μανχάταν ερευνούσαν την υπόθεση και η Kogan καταδικάστηκε το 2010.

Η Kogan, τότε 67 ετών – ονομάστηκε «Μαύρη Χήρα» τόσο για τη δηλητηριώδη ψυχή της όσο και για την τάση της να φορά μόνιμα μαύρα ρούχα-, είχε προφυλακιστεί ήδη 2 χρόνια και ολοκλήρωσε την ποινή της -12ετή κάθειρξη- πριν λιγες μέρες.

Είχε περάσει τα περισσότερα από τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την δολοφονία του συζύγου της ως μια ελεύθερη γυναίκα – ακόμη και όταν ο πρώην δικηγόρος του πρώτου διαζυγίου της είχε καταδικαστεί γιατί μεσολάβησε για να βρει τον εκτελεστή – απολαμβάνοντας 4,3 εκατομμύρια δολάρια από τα τέσσερα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε ο σύζυγος της, Τζορτζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!