ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Λονδίνο: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Διαμαρτύρονται για το lockdown – 60 συλλήψεις (βίντεο)

Λονδίνο: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Διαμαρτύρονται για το lockdown – 60 συλλήψεις (βίντεο)

Χιλιάδες Λονδρέζοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το lockdown.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Marble Arch και διαμαρτύρονται και τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ισχυρή είναι η δύναμη της αστυνομίας που παρακολουθεί την συγκέντρωση και ήδη έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 60 συλλήψεις.

Αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές που φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα κατά του lockdown. «Σταματήστε να μας ελέγχετε» έγραφε ένα πανό, με ένα άλλο να αναφέρει: «Όχι άλλα lockdowns». Επικεφαλής των διαδηλώσεων είναι ο Πιερ Κόρμπιν, αδερφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στη διάσημη Regent Street, η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά, ενώ αξιωματικοί πέρασαν χειροπέδες σε πολίτες. Την ίδια ώρα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι οι διαμαρτυρίες δεν αποτελούν επιτρεπόμενη εξαίρεση από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δημόσια οργή για τη συνέχιση των περιορισμών, που προκαλούν έντονες οικονομικές συνέπειες, με πολλούς να αγωνιούν ακόμη και για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Την ίδια ώρα, περίπου 100 βουλευτές των Συντηρητικών ετοιμάζουν ανταρσία, λόγω των επικείμενων απαγορεύσεων, που αναμένεται ότι θα διαρκέσουν μέχρι το Πάσχα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ήδη, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να στραφεί στους Εργατικούς για να λάβει τις απαιτούμενες ψήφους για να περάσει μέτρα, την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.