ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ: «Δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης» είπε ο πατέρας του δράστη

Ο νεαρός δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ: «Δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης» είπε ο πατέρας του δράστη

Ο πατέρας του εφήβου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε εκκλησία του Σίδνεϊ την Δευτέρα και τραυμάτισε επίσκοπο, είπε πως δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης.

Αυτό δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της κοινότητάς του, με την αστυνομία να εξηγεί για ποιο λόγο χαρακτήρισε «τρομοκρατικό» το περιστατικό.

Ο επίσκοπος όπως και αρκετοί άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν στην εκκλησία έχουν τραυματιστεί και παραμένουν στο νοσοκομείο, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο νεαρός δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, όπου πρόκειται να παραμείνει για κάποιες ημέρες ακόμη.

Η επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ και από την οποία τραυματίστηκε ο επίσκοπος Μαρ Μαρίν Εμάνουελ της ασσυριακής εκκλησίας Christ the Good Sheperd θεωρείται από την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας «τρομοκρατική» ενέργεια, η οποία είχε κίνητρο τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Ο γραμματέας της Λιβανέζικης Μουσουλμανικής Ένωσης Γκάμελ Χέιρ δήλωσε στο Reuters ότι ο πατέρας του 16χρονου δεν είχε παρατηρήσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης στον γιο του.

«Είπε ότι πέρα από την αντίδραση προς εκείνον (…) δεν υπήρχαν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης», τόνισε ο Χέιρ, ο οποίος ήταν μαζί με τον πατέρα του δράστη όταν εκείνος έφυγε από το σπίτι του για να αναζητήσει καταφύγιο σε τοπικό τζαμί τη Δευτέρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η οικογένεια του δράστη έφυγε προσωρινά από το σπίτι της στο δυτικό Σίδνεϊ καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επίθεση έχει εγείρει ανησυχίες για διώξεις της ασσυριακής κοινότητας – κυρίως χριστιανοί από τη Μέση Ανατολή–, κάποια μέλη της οποίας αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους εξαιτίας της θρησκείας τους. Περίπου το 40% των Ασσύριων που βρίσκονται στην Αυστραλία ζουν στο προάστιο Γουέικλι γύρω από την εκκλησία όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Είναι φοβερό. Η ασσυριακή κοινότητα ήρθε από το Ιράκ λόγω των διώξεων που υπέστη επειδή είναι χριστιανοί», δήλωσε η Μαρία, η οικογένεια της οποίας μετανάστευσε στην Αυστραλία από το Ιράκ το 1993.

Όμως και η μουσουλμανική κοινότητα είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λιβανέζικη Μουσουλμανική Ένωση δήλωσε ότι το τέμενος Λακέμπα, στο νότιο δυτικό Σίδνεϊ, ένα από τα μεγαλύτερα της Αυστραλίας, δέχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ απειλές για επίθεση με βόμβες μολότοφ. «Τοποθετήσαμε δύο φρουρούς για να προστατεύσουν το τέμενος», τόνισε ο Χέιρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.