Οι Αμερικανοί δεν δίνουν τίποτα δωρεάν, ακόμη και εάν αυτό προσπαθούν να μας πείσουν τα δυτικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τους Ρώσους ο Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει ανταλλάγματα από τους Ουκρανούς για να τους δώσει όπλα. 

Στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-1,  η δημοσιογράφος Olga Scabeeva απεικονίζει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που εγκρίθηκαν από το Σώμα των ΗΠΑ ως βοήθεια προς την Ουκρανία. 

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι ως αντάλλαγμα για τα όπλα ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους Ουκρανούς όλα τα σιτηρά τους. Και προσθέτει ότι οι Αμερικανοί έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους για να επιτρέψουν την εξαγωγή σιτηρών στην Ευρώπη.

Όχι μόνο αυτό: σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA, Avril Haines θα τρόμαζε τον κόσμο σχετικά με τις προθέσεις του Πούτιν να επιτρέψει να παραμείνουν ανοιχτές οι εξαγωγικές διαδρομές, υποστηρίζοντας ότι ο Τσάρος δεν θα σταματήσει την «Ειδική Επιχείρησή» του στο Ντονμπάς αλλά θα συνεχίσει την εκστρατεία μέχρι την Κριμαία και την Υπερδνειστερία.

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, εξήγησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να εξάγει ακριβώς επειδή ο πόλεμος έχει διακόψει τις προμήθειες στις παγκόσμιες αγορές. Προκαλώντας έναν καταρράκτη αυξήσεων για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα λιπάσματα. Ο ΟΗΕ έκανε γνωστό ότι ο δείκτης τιμών των τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο ακριβώς λόγω της σύγκρουσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!