Το νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα είναι το «ΛΟΑΤΚΙ+» στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ισότητα.
«Οι φωνές του αμερικανικού λαού έχουν ακουστεί. Το 20ό Κογκρέσο θα είναι επίσημα το πιο ομοφυλόφιλο στην ιστορία», δήλωσαν οι πολιτικοί.
Υπάρχουν 14 εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο Κογκρέσο, ενώ στο νέο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 17.
Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.
Η αύξηση της εκπροσώπησης ΛΟΑΤΚΙ+ βουλευτών και γερουσιαστών αντικατοπτρίζει τις πολιτικές ισορροπίες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν πλέον και τα δύο σώματα.
Σημειώνεται ότι το διεθνές ΛΟΑΤΚΙ κίνημα αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστικό και απαγορεύεται στη Ρωσία.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.