Η στρατιωτική θητεία στα εδάφη της Άπω Ανατολής της Ρωσίας που εκτείνονται και πέρα απ’ τον Αρκτικό Κύκλο απαιτεί στολές και ειδικές δίαιτες που έχουν προσαρμοστεί για επιβίωση σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί φορούν ειδικές στολές που δημιουργήθηκαν για την Αρκτική. Τα σακίδιά τους είναι γεμάτα με φαγητά υψηλής θρεπτικής αξίας και νέο εξοπλισμό που έχει φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως εξήγησε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «οι νέες αρκτικές στολές που φορούν οι στρατιώτες τους προστατεύουν ακόμα και εάν δουλεύουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα οι στολές μπορούν να τους προστατεύσουν ακόμη και εάν πέσουν στα παγωμένα νερά».

«Η ειδική αρκτική στολή αποτελείται από 13 κομμάτια» είπε ο καθηγητής στρατιωτικών επιστημών Vadim Kozyulin. «Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους στρατιώτες από μακροχρόνια έκθεση σε ψυχρούς έντονους ανέμους, βροχή αλλά και χιόνι».

Τα ρούχα είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν όσους τα φορούν και μάλιστα έχουν ενσωματωμένο ένα ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο που δεν εμποδίζει τους στρατιώτες να κάνουν χρήση του όπλου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!