ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Προελαύνει στο Κίεβο ο «ρωσικός οδοστρωτήρας»: Ελάχιστα χλμ. από το κέντρο – Ανατινάζουν γέφυρες οι Ουκρανοί (upd)

Το «τελειώνει» σήμερα η Ρωσία

Προελαύνει στο Κίεβο ο «ρωσικός οδοστρωτήρας»: Ελάχιστα χλμ. από το κέντρο – Ανατινάζουν γέφυρες οι Ουκρανοί (upd)

(Ανανέωση 8:49) Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων σε βάρος της Ουκρανίας και ενώ έχει καταλάβει κομβικά σημεία της χώρας, ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από το πρωί της Παρασκευής το Κίεβο, απαιτώντας την άμεση παράδοσή του. Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν φτάσει από χθες βράδυ έξω από την Ουκρανική πρωτεύουσα και είχαν πάρει καίριες θέσεις για την τελική επίθεση.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μετέφερε την πληροφορία ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το Associated Press ο Λόιντ Όστιν είπε σε Αμερικανούς βουλευτές ότι οι μηχανοκίνητες δυνάμεις της Ρωσίας που μπήκαν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 32χλμ. από το κέντρο του Κιέβου.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι περιέγραψαν ότι άλλες ρωσικές δυνάμεις που μπήκαν στην Ουκρανία από το έδαφος της Ρωσίας βρίσκονται λίγο μακρύτερα αλλά κατεύθυνση και των δύο είναι το Κίεβο με αρχικό στόχο να περικυκλωθεί η πόλη και απώτερο να ανατραπεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, με ανάρτησή του τα ξημερώματα της Παρασκευής συνέκρινε την «τρομακτική» επίθεση στο Κίεβο με την επίθεση που είχαν κάνει οι Ναζί το 1941. «Η Ουκρανία κέρδισε εκείνο το κακό και θα κερδίσει και αυτό» πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ανατινάζουν γέφυρες οι Ουκρανοί

Όπως αναφέρει το CNN, o ουκρανικός στρατός έχει ξεκινήσει και ανατινάζει τις γέφυρες του Κιέβου ώστε να κερδίσουν χρόνο και να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα social media που δείχνει κατεστραμμένη γέφυρα σε κεντρικό δρόμο του Κιέβου:

Επίθεση με νεκρούς στη Ζαπορίζια

Επίθεση από πυραυλικό πλήγμα με νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ανέφερε η ουκρανική συνοριακή υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, ουκρανικός συνοριακός σταθμός στην περιοχή Ζαπορίζια χτυπήθηκε από πυραυλικό πλήγμα.

Οπως τονίζεται, η επίθεση σημειώθηκε στις 4.25 π.μ. τοπική ώρα, στη συνοριακή μονάδα «Primorsky Pasad» της Ζαπορίζια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν συνοριοφύλακες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.