Οι ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι μάχονται στη συριακή πρωτεύουσα, κήρυξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού εμπόλεμη ζώνη, προειδοποιώντας τους πολίτες και τις αεροπορικές εταιρείες να μην το προσεγγίζουν, σε μία προσπάθεια να απομονώσουν της συριακή κυβέρνηση από το εξωτερικό.

«Οι ταξιαρχίες των ανταρτών οι οποίες έθεσαν το αεροδρόμιο υπό πολιορκία αποφάσισαν χθες ότι το αεροδρόμιο είναι θεμιτός στόχος», δήλωσε ο Νάμπιλ αλ Αμίρ, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Δαμασκού.

«Το αεροδρόμιο είναι τώρα γεμάτο θωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες… οι πολίτες που το προσεγγίζουν τώρα το πράττουν με δική τους ευθύνη».

Στο μεταξύ συριακά κυβερνητικά στρατεύματα εστάλησαν ως ενισχύσεις κι εξαπέλυσαν εκτεταμένη χερσαία αντεπίθεση εναντίον ανταρτών στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Συριακά στρατεύματα υποστηριζόμενα από άρματα μάχης άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να σφυροκοπούν της αγροτικές περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες στα προάστια της Δαμασκού», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντάλα, ένας Σύρος ισλαμιστής αντάρτης.

Ο Στρατός “σφυροκοπά (. . .) τη Μουανταμίγια αλ Σαμ και σημαντικές ενισχύσεις έχουν αναπτυχθεί για να επιτεθούν σε αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει στην Νταράγια”

Χθες και σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως τα κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν «τρομοκράτες» του Μετώπου αλ Νούσρα.

Στο μεταξύ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ισιτών και σουνιτών στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την βία στη χώρα, που γειτονεύει με τη Συρία, να αυξηθεί στους 12 νεκρούς από την Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr