Δεν έχει τέλος το μακελειό στην Υεμένη, με την επίθεση της Σαουδικής Αραβία σε λεωφορείο γεμάτο παιδιά να στερεί τη ζωή σε 29 από αυτά.

Την ώρα που η Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι η επίθεση σε λεωγορείο στην Υεμένη ήταν μία «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση», οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά

Τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου, σήμερα, στη βόρεια Υεμένη, γνωστοποίησε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πρόσθεσε η ΔΕΕΣ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 39 είναι οι νεκροί και 51 οι τραυματίες «παιδιά στην πλειονότητά τους».

Σύμφωνα με το Al-Massirah, επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού ο οποίος επιχειρεί στην Υεμένη υποστηρίζοντας τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει αντίδραση του εκπροσώπου του συνασπισμού στην κατηγορία αυτή.

Την περασμένη Πέμπτη, τουλάχιστον 55 πολίτες σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, σύμφωνα με την ΔΕΕΣ.

Η στρατηγικής σημασίας πόλη Χοντέιντα ελέγχεται από τους Χούτι, οι οποίοι επίσης απέδωσαν στον συνασπισμό την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Ο συνασπισμός κατηγόρησε από την πλευρά του τους αντάρτες ότι εκείνοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πόλεμος στην Υεμένη μετρά ήδη 10.000 νεκρούς μετά την επέμβαση του συνασπισμού τον Μάρτιο του 2015 και έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση» παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.