Οι στρατιώτες του 13ου τάγματος της ταξιαρχίας Γκολάνι κατέλαβαν τη λεγόμενη πλατεία Παλαιστίνης στη συνοικία Shejaya της Γάζας και κατέστρεψαν και ένα άγαλμα που είχε στήσει η Χαμάς.

Να σημειωθεί πως μέσω αυτού μνημονευόταν η θανατηφόρα επίθεση εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού που είχε σημειωθεί στη Γάζα το 2014.

«Βρισκόμαστε εδώ, το 13ο Τάγμα, στο σημείο όπου η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έστησε ένα άγαλμα που δοξάζει την καταστροφή που συνέβη στο τάγμα κατά την [επιχείρηση] Protective Edge. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς: Όπου ανεγερθεί ένα τέτοιο άγαλμα, θα έρθουμε και θα το καταστρέψουμε» δήλωσε ο διοικητής του 13ου Τάγματος αντισυνταγματάρχης Yuval Mazuz.

Υπενθυμίζεται ότι στον πόλεμο του 2014, επτά στρατιώτες της Golani σκοτώθηκαν όταν το τεθωρακισμένο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε σε μάχες στη Shejaiya. Η σορός ενός από τους επτά, του λοχία Oron Shaul, αιχμαλωτίστηκε από τη Χαμάς και βρίσκεται ακόμη στην κατοχή της.

Μετά το θανατηφόρο περιστατικό, η Χαμάς έστησε ένα μνημείο με μια μεγάλη γροθιά να διαπερνά ένα APC, κρατώντας τρεις στρατιωτικές ταυτότητες, μία από τις οποίες έχει το όνομα του Shaul.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι IDF λένε ότι το 13ο Τάγμα Golani και τα στρατεύματα της 188ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατέλαβαν σήμερα την πλατεία – από την οποία η Χαμάς παρέλασε επίσης απελευθερωμένους ομήρους πριν από αρκετές εβδομάδες – και κατέστρεψαν το μνημείο.