Δύο χρόνια ακόμα θα διαρκέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς όπως ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει, το τέλος του θα έρθει το 2026.

Δύο χρόνια όμως είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό το διάστημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από τη στιγμή που έχουν ήδη προηγηθεί δύο χρόνια πολέμου.

Σε δύο χρόνια μπορούν να έχουν «σκάσει» και αλλά πολεμικά μέτωπα όπως στην Ταϊβάν, στην Μέση Ανατολή ακόμα και στην κορεατική χερσόνησο ή και σε μέτωπα που δεν τα περιμένει κανείς όπως στο Βιετνάμ (το οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Κίνα από το 1979 όταν και ξέσπασε ο μεταξύ τους πόλεμος).

">

Ακόμα και η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής από τη στιγμή που έχει επιλέξει να προσφέρει αφειδώς οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στους Ουκρανούς αλλά και να στέλνει εν ενεργεία στρατιωτικούς, με την κάλυψη του «μισθοφόρου» ή του «συμβούλου» για να συντονίζουν επιθετικές επιχειρήσεις κατά των Ρώσων ή και να συμμετέχουν σε αυτές.

Τελευταίο παράδειγμα που δείχνει πόσο ανησυχητικά είναι τα πράγματα για την παγκόσμια ειρήνη είναι αυτό που δήλωσε την Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.