ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων ATACMS και drones κατά ρωσικών πόλεων: Οι Ουκρανοί έβαλαν στόχο τις ενεργειακές υποδομές

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν 9 αμερικανικούς πυραύλους - Διακόπηκε η λειτουργία διυλιστηρίου

Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων ATACMS και drones κατά ρωσικών πόλεων: Οι Ουκρανοί έβαλαν στόχο τις ενεργειακές υποδομές

Η Ουκρανία εξαπέλυσε τουλάχιστον 9 αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS κατά της Κριμαίας και τουλάχιστον 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά περιοχών στη Ρωσία.

Μάλιστα αυτή η ουκρανική επίθεση με drones υποχρέωσε τις αρχές να διακόψουν τη λειτουργία διυλιστηρίου πετρελαίου στη νότια Ρωσία, δήλωσαν σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι.

Μετά το ουκρανικό χτύπημα στην βάση Μπελμπέκ σήμερα οι Ρώσοι έδειξαν να έχουν σε μεγαλύτερη ετοιμότητα τα συστήματα αεράμυνας αλλά και πάλι οι Ουκρανοί δείχνουν να προσαρμόζονται καθώς εκτελούν πλέον μαζικά χτυπήματα με drone ώστε να επιτύχουν το αποτέλεσμά τους και φαίνεται σε κάποιο βαθμό να επιτίθονται.

Αναφορές θέλουν ότι η εκτόξευση ATACMS κατά της χερσονήσου έγινε βολή 15 πυραύλων, ενώ είχαν προηγηθεί πτήσεις drones ως “δολώματα” αλλά και βαρέες ρουκέτες GMLRS.

Η αντιαεροπορική άμυνα των ρωσικών δυνάμεων κατέρριψε τους 9 ATACMS που εξαπολύθηκαν κατά της Κριμαίας όπως και τα 57 drones που εξαπολύθηκαν κατά της περιφέρειας Κρασνοντάρ στη Ρωσία και 3 drones που εξαπολύθηκαν κατά της περιφέρειας Μπέλγκοροντ επίσης στη ρωσική επικράτεια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι 6 drones έπεσαν στο έδαφος διυλιστηρίου πετρελαίου στην Σλαβιάνσκ στην περιφέρεια Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε ότι η λειτουργία του διυλιστηρίου διακόπηκε μετά την επίθεση. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε παράλληλα επικαλούμενο Ρώσους αξιωματούχους ότι δεν προκλήθηκαν πυρκαγιές στο διυλιστήριο από την επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το διυλιστήριο στην Σλαβιάνσκ είναι ένα ιδιωτικό εργοστάσιο με δυνατότητες παραγωγής 4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων πετρελαίου το χρόνο, περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.