ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Φωτιά Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών (upd)

Φωτιά Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 15:08) Φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία, οδηγώντας τις αρχές να ζητήσουν την εκκένωση οικισμών στην περιοχή Βασιλίτσι.

Σε προειδοποίηση μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112 που εστάλη πριν λίγο σε κατοίκους και επισκπέπτες της περιοχής αναφέρονται τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Βασιλίτσι, #Λειβαδάκια, #ΆγιοςΓεώργιος #Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς #Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1422554511235862539

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με εναέρια μέσα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.


Η φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ ήταν το πρωί της Τρίτης σε ύφεση, τώρα παρουσιάζει αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια του ίδιου δήμου. Παράλληλα, κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.

Εμπρησμός η αιτία της φωτιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως τόνισαν οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει νέα φωτιά στη δυτική Μάνη στην περιοχή της Παναγίας Γιάτρισσας, ενώ μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.