Το μαγαζί τους, τρεις ιδιοκτήτες ενός  internet καφέ στη Λάρισα το είχαν μετατρέψει σε καζίνο.

Η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, από «φρουτάκια» σε υπολογιστές μέχρi μπαρμπούτι σε μια αυτοσχέδια μπαρμπουτιέρα, γινόταν μέσω καρτών με κωδικούς πληρωμής που εξέδιδε ένα… ίδρυμα πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων το οποίο λειτουργούσε στο εσωτερικό του καταστήματος.

Οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 47χρονο συνιδιοκτήτη, μια 28χρονη υπάλληλο του καταστήματος, έναν 28χρονο που εργαζόταν στο ίδρυμα και τέσσερις πελάτες που έπαιζαν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια, ενώ αναζητούν τους άλλους δύο συνιδιοκτήτες.

Σε τέσσερις από τους 22 υπολογιστές που κατασχέθηκαν μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους, επιτρεπόταν η διεξαγωγή του απαγορευμένου παιχνιδιού «φρουτάκια», ενώ σε άλλο σημείο είχε εγκατασταθεί η μπαρμπουτιέρα.

Στο ταμείο του καταστήματος βρέθηκαν 2.705 ευρώ, 53 πιστωτικές κάρτες του ιδρύματος πληρωμών και οκτώ κάρτες πελάτη, δύο καταστάσεις μεταφοράς χρημάτων της εταιρείας πληρωμών, τρεις σφραγίδες της εταιρείας, 145 έντυπα εντολής μεταφοράς χρημάτων ύψους 7.500 ευρώ μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, 39 ιδιόχειρες σημειώσεις διακίνησης χρημάτων ύψους 60.000 ευρώ με το λογότυπο της εταιρείας, 13 αποδείξεις είσπραξης συνολικού ποσού 13.875 ευρώ, επτά ιδιόχειρες σελίδες με ονοματεπώνυμα παικτών και χρηματικά ποσά, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό συστάσεως αφανούς εταιρείας και ένα ντοσιέ που περιείχε φωτοαντίγραφα ταυτότητας και πλήρη στοιχεία ατόμων. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Τρεις Έλληνες ηλικίας 54, 58 και 58 χρόνων και ένας 58χρονος Αλβανός συνελήφθησαν στο Ηράκλειο επειδή έπαιζαν «φρουτάκια» και ρουλέτα σε πέντε υπολογιστές που είχε θέσει σε λειτουργία στο καφενείο της μια 54χρονη,. Μαζί τους συνελήφθη ο 54χρονος προσωρινά υπεύθυνος και κατασχέθηκαν πέντε υπολογιστές και ένα ηλεκτρονικό παιχνιδομηχάνημα.

Ένας 35χρονος συνελήφθη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, όταν στην καφετέρια που διατηρεί βρέθηκαν εγκατεστημένα δύο ηλεκτρονικά μηχανήματα για την διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια» τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 95 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr