Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Καραμαλάκης ήταν μέχρι σήμερα Υπαρχηγός του Σώματος και εκτελούσε χρέη Αρχηγού από την ημέρα της παραιτήσεως του προκατόχου του, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ποιος ειναι ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.

Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας

Το ΚΥΣΕΑ βρίσκεται σε εξέλιξη για τα άλλα θέματα της ατζέντας του που αφορούν και ζητήματα εθνικής ασφάλειας, καθώς και την αποτίμηση των προκλήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση για την σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα το όνομα του συμβούλου, αλλά επικρατέστερος εμφανίζεται ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.