Σε πυρπόληση κτηρίων προχώρησαν εξαγριωμένα πλήθη στο Κάιρο έπειτα από την επικύρωση απόφασης αιγυπτιακού δικαστηρίου για επιβολή θανατικής ποινής σε 21 ατόμων διά απαγχονισμού. για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πορτ Σάιντ.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλ Μασρί – Αλ Αχλί, την πρώτη Φεβρουαρίου του 2012, στα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 74 άνθρωποι.

Από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους αστυνομικούς ωστόσο, μόλις δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλάκισης. Αυτό προκάλεσε την οργή διαδηλωτών οι οποίο εισέβαλαν σε λέσχη της αστυνομίας και την πυρπόλησαν, ενώ έβαλαν φωτιά και στο κτίριο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, το οποίο βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με τη λέσχη της αστυνομίας.

Στο μεταξύ υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστυνομία για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Μάλιστα πολλά αστυνομικά τμήματα έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών αλλά και τη βελτίωση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον προβληματισμός υπάρχει και από τους ίδιους τους αστυνομικούς για την καταδικαστική απόφαση που επέβαλε το δικαστήριο καθώς όπως αναφέρουν αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τυφλές συλλήψεις και με δεδομένη τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε αρκετοί εκ των κατηγορούμενων να έχουν καταδικαστεί άδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr