ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Συνελήφθησαν εννέα άτομα για ηλεκτρονική απάτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία

Συνελήφθησαν εννέα άτομα για ηλεκτρονική απάτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία οι αρχές προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις με την κατηγορία για απάτη με υπολογιστή, με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 185.000 ευρώ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών στα Τμήματα Ασφαλείας Διονύσου και Θήβας, καθώς και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, για μεταφορά χρηματικών ποσών από τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε λογαριασμούς τρίτων, εν αγνοία τους και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.

Έπειτα από έρευνα του Τ.Α. Διονύσου, αποκαλύφθηκαν οι δράστες της απάτης, οι οποίοι τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, προέβησαν σε απάτες, μέσω υπολογιστή, τουλάχιστον για τις τρείς εξεταζόμενες περιπτώσεις, έχοντας αποσπάσει χρηματικά ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον 185.500 ευρώ. Τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά, όπως προέκυψε κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εννέα συλληφθέντων, καθώς και άλλου ατόμου που αναζητείται.

Ως προς τη μεθοδολογία, οι δράστες χρησιμοποιούσαν την μέθοδο απάτης, ευρύτερα γνωστής ως “sim swapping”. Συγκεκριμένα, οι δράστες αρχικά υπέκλεψαν τους μυστικούς κωδικούς εισόδου (username – password) στις πλατφόρμες e-banking, μέσω εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού σε υπολογιστή των θυμάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις ή άλλα πλαστά έγγραφα, μετέβαιναν σε καταστήματα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και κατάφερναν να εκδώσουν νέα κάρτα sim, στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε το θύμα, για να λαμβάνει τους κωδικούς επαλήθευσης, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση τραπεζικής συναλλαγής στις πλατφόρμες e-banking. Με τον τρόπο αυτό αποσπούσαν χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτεινόταν σε όλη την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.