Στο Αυτόφωρο οδηγούνται οι συλληφθέντες στη Νέα Φιλαδέλφεια ως ύποπτοι τρομοκρατίας, ενώ στη 1:00 το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο του Γεωργίου και τον 22χρονο Αργύρη Ντάλιο του Αθανασίου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατία από τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Οι δυο τελευταίοι είναι δυο νεαροί αντιεξουσιαστές, ο ένας γιος συνδικαλιστή και ο άλλος γιος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ύστερα από τη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου από τον Ειδικό Ανακριτή εντάλματα σύλληψης με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας.

Για την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και να έχουν συμμετάσχει σε εγκληματικές πράξεις όπως οι ληστείες στο Βελβεντό και στον Φιλώτα Φλώρινας.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έγινε σε μία καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr