ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ανεστάλη ο πλειστηριασμός της μεζονέτας του Α.Λύτρα στο Χαλάνδρι

Πρόκειται για την κατοικία όπου δηλώνεται ότι διαμένουν η πρώην σύζυγος και οι κόρες του δικηγόρου από τον πρώτο του γάμο

Ανεστάλη ο πλειστηριασμός της μεζονέτας του Α.Λύτρα στο Χαλάνδρι

Σε αναστολή οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πλειστηριασμός για τη μεζονέτα του προφυλακισμένου δικηγόρου Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διενεργηθεί αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Πρόκειται για την κατοικία όπου δηλώνεται ότι διαμένουν η πρώην σύζυγος και οι κόρες του δικηγόρου από τον πρώτο του γάμο. Κατά πληροφορίες η αναστολή αποδίδεται σε δικαστική παρέμβαση και δεδομένου ότι η εμπλοκή με τους πλειστηριασμούς διαρκεί μια εξαετία τουλάχιστον είναι η τέταρτη φορά που το σφυρί μπαίνει στον «πάγο».

Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως είτε προηγείται συνεννόηση του οφειλέτη με την πιστώτρια τράπεζα ή την εταιρεία servicer με στόχο να δοθεί ένα περιθώριο χρόνου, κίνηση που συνήθως συνοδεύεται και από την καταβολή ενός μέρους της οφειλής, είτε η αναστολή επέρχεται μετά από άσκηση ανακοπής για την προσβολή της έκθεσης κατάσχεσης. Επισπεύδουσα στην περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι η Intrum Hellas ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού Vega I NPL Finance DAC. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο εκτελεστός τίτλος παραπέμπει σε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα στις 18-09-2012, δηλαδή προ 12 ετών…

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας.

Το ακίνητο στο Πάτημα

Το ακίνητο που βρίσκεται στο «Πάτημα» Χαλανδρίου επί της οδού Ξάνθου, περιλαμβάνει την υπό στοιχεία «Κατοικία Α», η οποία αποτελεί μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Ειδικότερα:

– Το υπόγειο της «Κατοικίας Α», περιλαμβάνει 1 ενιαίο βοηθητικό χώρο και κλίμακα ανόδου στο ισόγειο, ενώ έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ.
– Το ισόγειο της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ. και αποτελείται από 1 ενιαίο χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., ένα ημιυπαίθριο χώρο προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφάνειας 11,88 τ.μ. και κλίμακα ανόδου στον Α΄ όροφο, ενώ έχει είσοδο από τον έμπροσθεν ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Συνορεύει Βορειοανατολικά με την «Κατοικία Β».
– Ο Α΄ όροφος της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ. και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, διάδρομο, 1 ημιυπαίθριο χώρο προς την οδό Ξάνθου, επιφάνειας 13,70 τ.μ., 1 εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα καθόδου στο ισόγειο.

Η «Κατοικία Α», είναι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία- κατοικία, με συνολική επιφάνεια 184,24 τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 408/1000 εξ αδιαιρέτου.

Στον εκάστοτε κύριο της κατοικίας, ανήκει και το δικαίωμα (πραγματική δουλεία) της αποκλειστικής χρήσης α) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του έμπροσθεν ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 21,80 τ.μ. και β) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του πίσω ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 49,60 τ.μ.
Μαζί είχε προγραμματιστεί για αύριο και δεύτερος πλειστηριασμός για τον υπό στοιχεία Π-1, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου (πάρκινγκ) του υπογείου, ο οποίος έχει επιφάνεια 10,12 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 1/1000 εξ αδιαίρετου.

Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στον Απόστολο Λύτρα, στον οποίο περιήλθαν δυνάμει συμβολαίου αγοράς το 2006.

Με βάση την τελευταία έκθεση εκτίμησης η αγοραία αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει οριστεί σε 367.877 ευρώ για μεζονέτα και σε 11.132 ευρώ για τη θέση στάθμευσης. Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης έφτανε τις 379.009 ευρώ.

Το ακίνητο κουβαλάει όμως και εμπράγματα βάρη. Συγκεκριμένα και μέχρι τις 19/11/2023 υπήρχαν:

– Προσημείωση Υποθήκης κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 468.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 13/3/2006.
– Αναγκαστική Κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ Vega I NPL Finance DAC για ποσό 450.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 14/11/2023.
– Αναγκαστική κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για ποσό 1.169,64 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης 9/4/2019.

Τα γραφεία στην Αθήνα

Εκτός από τη μεζονέτα στο Πάτημα Χαλανδρίου, ακολουθεί ένας ακόμη πλειστηριασμός σε βάρος του Απόστολου Λύτρα για γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ο δεύτερος αυτός πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 – και πάλι με επισπεύδουσα την Intrum (για λογαριασμό της Vega I NPL Finance DAC). Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, για την υπό στοιχεία Γάμα πέντε (Γ-5) οριζόντια ιδιοκτησία (συγκρότημα γραφείων) του τρίτου πάνω από το ισόγειο ορόφου, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, ενώ έχει επιφάνεια 37 τ.μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εν λόγω ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα δυνάμει συμβολαίου γονικής παροχής. Η τιμή πρώτης προφοράς έχει οριστεί σε 74.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.