Το πρωί της Κυριακής (25/2), τελέστηκε στο Μακρυχώρι του δήμου Τεμπών Λάρισας, το ετήσιο μνημόσυνο για τις 57 ψυχές που σκοτώθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά για το μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο.

Ανάμεσά τους και άνθρωποι που έμελλε να ζήσουν από κοντά τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας.

Όπως ο κ. Νίκος Μητσογιάννης, αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών ο οποίος συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα είδε όταν έφτασε από τους πρώτους στον τόπο του εγκλήματος:

«Είδαμε μια χαώδη κατάσταση εκεί στο σημείο της τραγωδίας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες. Αυτό που είδα εγώ, μην με ρωτάτε τι, σας παρακαλώ, να μην το δει κανένας σας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι εκεί μας έλεγαν ότι δεν θέλουν να πεθάνουν, ότι θέλουν να ζήσουν, ότι θέλουν να δουν τις οικογένειές τους, μια κοπέλα μας είπε ότι θέλει να κάνει παιδί, να μην χάσει αυτό… Ακούσαμε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, έλεγε ο καθένας ότι είχε ανάγκη και εμείς προσπαθούσαμε να τους μιλάμε για να τους δώσουμε δύναμη να ζήσουν. Είδαμε πάρα πολλά, πολλά διασκορπισμένα σώματα, πολλοί σωθήκανε, δυστυχώς όμως όχι όλοι.

Κάναμε ότι μπορούσαμε, πέντε μερόνυχτα ήμασταν εκεί… προσπαθούσαμε να δώσουμε συμπαράσταση και δύναμη, τους σκεπάζαμε που ήταν ημίγυμνοι λόγω του δυστυχήματος, κάναμε ότι μπορούσαμε για να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά αυτό το πράγμα. Αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα λογοδοτήσουν όπου πρέπει και βασικότερα στον Θεό».

">

Βαριά ήταν η ατμόσφαιρα και στο τρισάγιο που ακολούθησε στον τόπο της τραγωδίας

Στο σημείο που έγινε το πολύνεκρο έγκλημα που βύθισε τη χώρα στο πένθος παρευρέθηκαν, κάτοικοι της περιοχής, διασώστες και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.