Στη σύλληψη ενός 39χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας τους χρήματα προχώρησαν οι Αρχές τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (14/10) στο Μενίδι.

Όπως προέκυψε μετά από την πολύμηνη έρευνα, ο 39χρονος το τελευταίο 5μηνο είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σε ό,τι αφορά στη μεθοδολογία, όπως έχει γνωστό ο άνδρας προσέγγιζε στο δρόμο άτομα μεγάλης ηλικίας και προσποιούμενος ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα – παραγγελίες συγγενικών τους προσώπων προς παράδοση, από γνωστά καταστήματα, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN, ή και ολόκληρο το πορτοφόλι και αντικείμενά τους.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις σοβαρών χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, με τη συνολική ζημιά των παθόντων να υπερβαίνει τις – 9.000- ευρώ.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!