Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία ανήκει στην Αμερικανίδα αρχαιολόγο η οποία το βράδυ της Τρίτης έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι «η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε πολλές επαρχίες. Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν έναν φόρο π.χ. 25%».

«Ή μήπως το 25% είναι πολύ λίγο για αυτή την τιμή; Μήπως το 50% και οι ναοί για τον Αλέξανδρο σε κάθε πολη;» συνέχισε την καζούρα η Κινγκ.

«Αν θέλουν να υιοθετήσουν την ιστορία με βάση τη δική τους λογική ας είναι τουλάχιστον αυθεντικοί… Αν θέλεις να συμμετέχεις, τότε να πληρώσεις» προσθέτει στο σκεπτικό της η αρχαιολόγος απαντώντας στην παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν κατ’ εξακολούθηση οι Σκοπιανοί.

Το σκεπτικό της Κινγκ κλείνει με ένα «καρφί» για τους Σκοπιανούς: «Προφανώς δεν μιλάω για την επέκταση της Ελλάδας ώστε να τους περιλάβει (σ.σ. τους Σκοπιανούς)… Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκανε αυτή την τιμή στις κατακτήσεις του».

Μέχρι στιγμής, πάντως, στην Αμερικανίδα αρχαιολόγο δεν έχουν επιχειρήσει να απαντήσουν δημοσίως Σκοπιανοί χρήστες του Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr