Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, παρά την επανατοποθέτηση των δυνάμεων στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και υπάρχει ο κίνδυνος να διαρκέσει ο πόλεμος «μήνες ή και χρόνια».

«Δεν είδαμε καμία ένδειξη ότι ο Πρόεδρος Πούτιν άλλαξε τη φιλοδοξία του να ελέγξει ολόκληρη την Ουκρανία και επίσης να ξαναγράψει τη διεθνή τάξη», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες σήμερα Τετάρτη.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε τώρα στην κρίσιμη φάση του πολέμου, που η Ρωσία μετακινεί δυνάμεις έξω από το βορρά για να τις ενισχύσει, να τις ανεφοδιάσει, να τις επανοπλίσει και στη συνέχεια να τις μετακινήσει προς τα ανατολικά, όπου βρίσκονται πόλεις-«κλειδιά» περιμένοντας μια μεγάλη επίθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα εξαπολύσουν μια «συγκεντρωμένη» επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες, είπε προηγουμένως ο Στόλτενμπεργκ, αφού απομακρύνουν ένα σημαντικό μέρος των στρατευμάτων από το Κίεβο.