Από το απίστευτο νέο κέντρο επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, έναν θόλο έκτασης μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου στον πυρήνα του και με συνολική εκταση όσο δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα που ενσωματώνει την τελευταία επίγεια τεχνολογία μετάδοσης πληροφοριών από εκατομμύρια ηλεκτρονικούς αισθητήρες, αλλά και ανθρώπινες πηγές πληροφοριών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε ενημέρωση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Washington Post, το νέο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας έγινε «ο πραγματικός σταρ της ενημέρωσης».

Οι εικόνες «μιλούν» απο μόνες τους. Πρόκειται για ένα αμφιθέατρο με τρεις ορόφους στο οποίο οι Ρώσοι επιτελείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσα από μια τεράστια γιγαντοόθονη που δίνει real time πληροφορίες για την κατάσταση και τις επιχειρήσεις τωμ ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Όπως έγραψε δημοσιογράφος του Al Jazeera πρόκειται για σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κτίριο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του ρωσικού στρατού με στόχο να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο των επικοινωνιών σε περίπτωση πολέμου.