Αρκετές χιλιάδες τυφέκια FN-FAL των 7,62 χλστ. βρίσκονται στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού, μετά την αντικατάστασή τους αρχικά από τα G3A3/A4 και εν συνεχεία στις ειδικές δυνάμεις που ήταν και ο βασικός χρήστης τους στην Ελλάδα από τα Μ16/Μ4 των 5,56 χλστ.

Κατά κοινή ομολογία όσων χρησιμοποίησαν και τρία όπλα, είναι καλύτερο των διαδόχων του.

Πιο σταθερό, πιο φονικό, πιο αξιόπιστο, πιο εύχρηστο. Τώρα ο Στρατός της Αργεντινής ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των FN-FAL, το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει και τον ΕΣ, καθώς τα όπλα αυτά προορίζονται να εφοδιάσουν σε κατάσταση επιστράτευσης τις μονάδες των επιστρατευόμενων που προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις.

Οι Αργεντίνοι ήδη παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα των 292 τυφεκίων FAL 7,62 χιλιοστών που εκσυγχρονίστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο Φρει Λουίς Μπελτράν.

Ο εκσυγχρονισμός εξελίχθηκε από την Τεχνική Σχολή Στρατηγός Μάνουελ Σάβιο και περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαφορετικών εκδόσεων: Το τυφέκιο εφόδου FAMA (Fusil Argentino Modelo Asalto), την αραβίδα FAMCA (Fusil Argentino Modelo Carabina) και το τυφέκιο ειδικής ακριβείας FAMTD (Fusil Argentino Tirador Destacado), το οποίο παρέχεται σε ελαφριά και βαριά έκδοση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=wRQGYg81q7Q