Το T-90MS είναι η πλέον εκσυγχρονισμένη έκδοση του ρωσικού άρματος μάχης το οποίο έχει παραγγείλει και ο Στρατός της Ινδίας.

Η ακρίβεια του κυρίως πυροβόλου των 125 χλστ. έχει βελτιωθεί σημαντικά, ο κύκλος ζωής πολλών υποσυστημάτων επεκτάθηκε και το όχημα εξοπλίζεται πλέον με νέας τεχνολογίας υψηλής απόδοσης πυρομαχικά, περιλαμβανομένων ενός αντιαρματικού πυραύλου που βάλλεται από την κάννη του πυροβόλου κι ενός εγκαιροφλεγούς βλήματος υψηλής εκρηκτικότητας-θραυσματογενούς (ΗΕ-Frag).

Γενικότερα το Τ-90MS αποτελεί βελτίωση της εξαγωγικής έκδοσης του άρματος Τ-90S με εξαιρετικά μεγαλύτερη ακρίβεια βολής, νέο σύστημα ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, πλοήγησης και συστημάτων διαχείρισης πεδίου μάχης. Επιπλέον, το άρμα, το μικτό βάρος του οποίου αυξήθηκε στους 48 τόνους, κινείται από κινητήρα βελτιωμένης απόδοσης διατηρώντας μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ/ώρα και έχοντας λόγο ισχύος προς βάρος στους 23 ίππους/τόνο. Το άρμα έχει πλήρωμα 3 ανδρών, αυτόματο σύστημα γέμισης πυροβόλου και διατηρεί φόρτο 40 βλημάτων για το πυροβόλο των 125 χλστ. .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!