Kαθελκύστηκε η τρίτη stealth κορβέτα κλάσεως ADA F-513 BURGAZADA του τουρκικού Ναυτικού στα ναυπηγεία Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ τις επόμενες ημέρες καθελκύεται και η τέταρτη κορβέτα, η F-514 KINALIADA.

Τα σκάφη είναι ανώτερα από τις ελληνικές φρεγάτες κλάσης “S” σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά και αντιπυραυλικά συστήματα, ενώ φέρουν ίσο οπλισμό για προσβολές σκαφών επιφανείας.

Η κατάσταση του ελληνικού Στόλου δεν είναι αυτή που πρέπει και το ναυπηγικό πρόγραμμα κύριων σκαφών επιφανείας έχει μείνει πίσω 10 χρόνια.

Το μοναδικό σκάφος του ΠΝ που ναυπηγείται ακόμα είναι η τελευταία πυραυλάκατος της κλάσης “Ρουσέν” στα ναυπηγεία Ελευσίνας και το Type 214 “Κατσώνης” στον Σκαραμαγκά, έναντι συνολικά 7 κύριων σκαφών επιφανείας και 6 υποβρυχίων (“μίνι” αεροπλανοφόρο, τέσσερις φρεγάτες TF-100, έξι Type 214TN και δύο κορβέτες που παραδίδονται) στο τουρκικό Ναυτικό.

Kαι έπονται και έξι σκάφη επιφανείας μεγέθους αντιτορπιλικού εκτοπίσματος 7-8.000 τόνων, τα οποία τώρα ολοκληρώνουν την σχεδίασή τους σε συνεργασία με την ΒΑΕ Systems

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το οποίο τουρκικό Ναυτικό ήδη υπερέχει σε αριθμό και ποιότητα πλοίων…