ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Το BBC «ανακάλυψε» 200 Κουβανούς που ταξίδεψαν στη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η βρετανική προπαγάνδα ανακάλυψε “μεραρχίες” Κουβανών

Το  BBC «ανακάλυψε» 200 Κουβανούς που ταξίδεψαν στη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Με τις ρωσικές απώλειες να είναι σημαντικές στον πόλεμο με την Ουκρανία, “έρευνα” του πάντα πρόθυμου BBC “αποκαλύπτει” ότι η Μόσχα πιθανότατα έχει στρατολογήσει τον “γιγαντιαίο” αριθμό των… 200 Κουβανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το BBC λέει ότι είναι εδώ και καιρό, πάντως, γνωστό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλιέυει στρατιώτες από τρίτες χώρες όπως την Τσετσενία, την ώρα που ο Β.Ζελένσκι δεν… αλιέυει καθώς έχει υπερπληθώρα στρατιωτών!

Έτσι το BBC “ανακάλυψε” τα στοιχεία από τον “τεράστιο” αριθμό των… 200 Κουβανών οι οποίοι φέρονται να εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό και τα οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο από φιλο-ουκρανική πλατφόρμα που ονομάζεται InformNapalm.

Τα στοιχεία των διαβατηρίων αποκτήθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, από την παραβίαση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων Ρώσου αξιωματικού.

Μια αναζήτηση στο Facebook έδειξε ότι 31 από τα ονόματα που αναφέρονται στην ουκρανική διαρροή ταιριάζουν με λογαριασμούς των οποίων οι ιδιοκτήτες φαίνεται να βρίσκονται στη Ρωσία ή να συνδέονται με τον ρωσικό στρατό. Ορισμένοι, για παράδειγμα, έχουν αναρτήσει φωτογραφίες τους με ρωσική στρατιωτική στολή ή σε τοποθεσίες που φέρουν ρωσικές πινακίδες δρόμων ή ρωσικές πινακίδες κυκλοφορίας. Άλλοι αναφέρουν τη Ρωσία ως τον τωρινό τόπο διαμονής τους.

Τι υποστηρίζει η Αβάνα

Από την πλευρά τους, οι κουβανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ύστερα από πλήθος αναφορών τον Σεπτέμβριο του 2023 σχετικά με Κουβανούς που πολεμούσαν στην Ουκρανία, οι Αρχές της Αβάνας δήλωσαν ότι συνέλαβαν 17 άτομα που συμμετείχαν στη στρατολόγησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο πρεσβευτής της Κούβας στη Ρωσία, Χούλιο Αντόνιο Γκαρμέντια Πένια, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τίποτα εναντίον των Κουβανών που θέλουν «απλά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο και να συμμετάσχουν νόμιμα σε αυτή την επιχείρηση μαζί με τον ρωσικό στρατό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.