Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται την Παρασκευή (24/07) η «μάχη» των πυροσβεστών στις Κεχριές, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά πέντε περιοχές της Κορινθίας. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στις εν λόγω κοινότητες θα ισχύει για έξι μήνες.