Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει δασικές εκτάσεις στο ύψος του χωριού Νίψα, στην Αλεξανδρούπολη, με την «μάχη» των πυροσβεστών να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και πρόεδρο του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρη Πέτροβιτς, η φωτιά έχει περιοριστεί κάπως αλλά ακόμα πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

«Η περιοχή είναι πάρα πολύ δύσβατη. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα» πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στο MEGA. Το μεγάλο μέγεθος του πύρινου μετώπου αποδεικνύεται από το ότι εκτείνεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Μετά τα μεσάνυχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το ένα μέτωπο της φωτιάς, επικεντρώνοντας πλέον τις προσπάθειές τους στο δεύτερο μέτωπο.

Οι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ωστόσο μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα, δεν είχε κριθεί σκόπιμο να ενεργοποιηθεί η επιχείρηση εκκένωσης.

">

Η κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, με 56 πυροσβέστες και 11 οχήματα να επιχειρούν στο σημείο.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, γίνεται η προσπάθεια δημιουργίας ζώνης πυρασφάλειας προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς, η οποία κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νίψας.

​«Αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός και είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.