Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, μίλησε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή για την εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τονίζοντας πως στο νεκροτομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη.

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών;

  • Ναι απόλυτα (65%, 14.390 Votes)
  • Ναι σε μεγάλο βαθμό (21%, 4.702 Votes)
  • Έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης αλλά όχι την κύρια ευθύνη (11%, 2.479 Votes)
  • Ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης (3%, 662 Votes)

Σύνολο ψήφων: 22.232

Loading ...

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος ζωντανός»

«Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, τα οποία δεν είναι γνωστό ακόμη εάν υπάρχουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα ή ενδεχομένως σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Και συνέχισε: «Ήδη έχει αποφασιστεί η ταυτοποίηση να γίνει με DNA σε όλες τις σορούς. Το DNA εξετάζεται από μια ειδική ομάδα της Αστυνομίας, ήδη έχει παρθεί βιολογικό υλικό και από τις σορούς και από τον σάκο με τα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βγουν τα αποτελέσματα».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος ζωντανός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

">

Η κατάσταση των τραυματιών

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών είπε πως από το Γενικό Νοσοκομείο πήραν εξιτήριο 3 άτομα, 15 νοσηλεύονται και 2 είναι στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο Πανεπιστημιακό υπήρχαν 39 άτομα, έμειναν τελικά 25, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Εντατική με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.