Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Τζονγκ Ουν διέταξε την κατασκευή ακόμη μεγαλύτερων διαστημικών πυραύλων, παρά το γεγονός ότι η χώρα προκάλεσε τις αντιδράσεις μεγάλου τμήματος της διεθνούς κοινότητας μετά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στα μέσα Δεκεμβρίου, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος διαβίβασε σχετική διαταγή στους επιστήμονες, τεχνικούς και άλλους ιθύνοντες, που εμπλέκονται με την ανάπτυξη κι εκτόξευση των πυραύλων, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Οφείλεται να αναπτύξετε κι να εκτοξεύσετε μία πλειάδα από επιπλέον δορυφόρους, μεταξύ τους και τηλεπικοινωνιακούς, καθώς και πυραύλους με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια», φέρεται να δήλωσε ο Κιμ σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η εκτόξευση απετέλεσε μία περίτρανη απόδειξη του ανεξάρτητου και νομίμου δικαιώματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας να χρησιμοποιεί το διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ο πύραυλος, ο δορυφόρος και τα μηχανήματα ελέγχου «κατασκευάσθηκαν με 100% εφευρετικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr