ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Γερουσιαστές ΗΠΑ προς Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Αν πειράξετε το Ισραήλ θα σας στοχοποιήσουμε»

Απειλούν με κυρώσεις τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Β.Νετανιάχου

Γερουσιαστές ΗΠΑ προς Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Αν πειράξετε το Ισραήλ θα σας στοχοποιήσουμε»

«Στοχοποιήστε το Ισραήλ και θα σας στοχοποιήσουμε», προειδοποιούν δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, σε επιστολή τους προς τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, εν μέσω αναφορών ότι το ΔΠΔ εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά ανώτατων Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και στερούνται νομικής βάσης και εάν πραγματοποιηθούν θα επιφέρουν αυστηρές κυρώσεις εναντίον σας και του ιδρύματός σας», αναφέρει η επιστολή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τομ Κότον.

Υπογράφουν επίσης οι γερουσιαστές Mitch McConnell, Rick Scott, Tim Scott, Ted Cruz και Marco Rubio.

«Το ΔΠΔ προσπαθεί να τιμωρήσει το Ισραήλ για τη λήψη νόμιμων ενεργειών αυτοάμυνας εναντίον των επιτιθέμενων του που υποστηρίζονται από το Ιράν. Στην πραγματικότητα, με τα δικά σας λόγια, γίνατε μάρτυρες ”σκηνών μεγάλης σκληρότητας” που διεξήγαγε η Χαμάς στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Αυτά τα εντάλματα σύλληψης θα ευθυγραμμίσουν το ΔΠΔ με τον μεγαλύτερο κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας και τον πληρεξούσιό του. Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει ηθική ισοδυναμία μεταξύ της τρομοκρατίας της Χαμάς και της δικαιολογημένης απάντησης του Ισραήλ», γράφουν οι γερουσιαστές.

«Εάν προχωρήσετε με τα μέτρα που αναφέρονται στην έκθεση, θα προχωρήσουμε στη διακοπή κάθε αμερικανικής υποστήριξης προς το ΔΠΔ, θα επιβάλλουμε κυρώσεις στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες σας και θα απαγορεύσουμε σε εσάς και τις οικογένειές σας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην επιστολή. ”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.