Η Κίνα εκτόξευσαν δύο πυραύλους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 26 Αυγούστου, στέλνοντας μια «σαφή προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η εφημερίδα «South China Morning Post», επικαλούμενη πηγή κοντά στον κινεζικό στρατό.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε τις εκτοξεύσεις κινεζικών πυραύλων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ως «αποσταθεροποιητικό» παράγοντα για την περιοχή. Η δήλωση έρχεται μετά την ανάρτηση στο Twitter του Ειδικού Προεδρικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων, Μάρσαλ Μπιλινγκσλέα, ότι η Κίνα κάνει λάθος εάν πιστεύει ότι η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων θα μπορούσε να εκφοβίσει την Ουάσινγκτον.

Οι πύραυλοι που εκτόξευσε το Πεκίνο περιλάμβαναν έναν βαλλιστικό πύραυλο DF-26B, που εκτοξεύτηκε από τη βορειοδυτική επαρχία Κινγκάι και έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά στόχων επιφανείας DF-21D, που εκτοξεύτηκε από την ανατολική παράκτια επαρχία Ζεγιάνγκ. Σύμφωνα με την πηγή της «South China Morning Post» οι πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή μεταξύ της επαρχίας Χαϊνάν και των νησιών Πάρσελ.

Η εκτόξευσή τους ήρθε ως απάντηση του Πεκίνου προς την Ουάσινγκτον καθώς την Τρίτη το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εισήλθε σε εναέριο χώρο όπου ο κινεζικός στρατός διεξήγαγε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισβολή διέκοψε την τακτική στρατιωτική άσκηση και παραβίασε τους διεθνείς κανόνες της ασφαλούς συμπεριφοράς στη θάλασσα και στον αέρα.