
Τραγικές και κωμικές συνάμα καταστάσεις που δείχνουν την διάλυση της χώρας από την Κρήτη με παράνομους μετανάστες να έχουν αποβιβαστεί στην Ιεράπετρα να περιφέρονται ασκόπως και οι «αρχές» να μην έχουν αντιληφθεί το παραμικρό, όπως συμβαίνει συνήθως.
Οι 43 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν σαν σε εκδρομή νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ιεράπετρα και άρχισαν να περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή του Μύρτου αναζητώντας κάποιον υπεύθυνο για να δηλώσουν την άφιξή τους και να προωθηθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
Υπεύθυνοι όμως δεν υπήρχαν και έτσι περίοικοι αναγκάστηκαν να ενημερώσουν οι ίδιοι τις «αρχές» οι οποίες όταν έμαθαν έφτασαν με αστραπιαία ταχύτητα για να υποδεχθούν τους νέους μετανάστες.
Αστυνομικοί εντόπισαν τους αλλοδαπούς που περιφέρονταν ανά ομάδες στην ευρύτερη περιοχή, συγκέντρωνοντάς τους για την τυπική και άνευ ουσίας διαδικασία της υποτιθέμενης «ταυτοποίησης» και «καταγραφής».
Σημειώνεται ότι από το πρωί σήμερα στην Κρήτη οι νέες αφίξεις ξεπερνούν τις 100, με ακόμα 2 λέμβους με 72 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν με διαδικασίες εξπρές στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
Δεν είναι όμως μόνο η Κρήτη. Η ίδια διάλυση επικρατεί και στο ανατολικό Αιγαίο.
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Μύρινας για την ύπαρξη αλλοδαπών στην χερσαία περιοχή Φυσίνης, νοτιοανατολικά της Λήμνου οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα αναζητώντας και αυτοί κάποιον υπεύθυνο.
Στο σημείο μετέβησαν με αστραπιαία ταχύτητα στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής, καθώς και άλλα στελέχη όπου κατάφεραν μετά απο προσπάθειες και εντόπισαν 32 αλλοδαπούς να περιφέρονται ασκόπως στην περιοχή.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν προσωρινά σε χώρο φύλαξης στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου της Λέσβου για τις τυπικές διαδικασίες πριν μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.