Στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να εισέλθει η ιδιωτική τουρκική εταιρεία FNSS Defence Systems. Σύμφωνα με το Διευθυντή της εταιρείας Nail Kurt ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι η ανακατασκευή των παλαιών σοβιετικών αρμάτων μάχης Τ-55.

Όμως μέχρι στιγμής η τουρκική εταιρεία δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Ένα ακόμα προϊόν που η εταιρεία προωθεί στο Αζερμπαϊτζάν είναι το τεθωρακισμένο τροχοφόρο όχημα Pars το οποίο παρουσιάστηκε στον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατά την διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού στα ΗΑΕ.

Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της FNSS Defence Systems έχει αποδώσει μέχρι σήμερα σειρά συμβολαίων στην τουρκική εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των εξαγωγικών πελατών της είναι η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, οι Φιλιππίνες και πρόσφατα η Μαλαισία.

Οι συνολικές εξαγωγικές παραγγελίες αφορούν την κατασκευή ή την ανακατασκευή περίπου 1000 τεθωρακισμένων οχημάτων. Επιπλέον η FNSS Defence Systems έχει κατασκευάσει 2000 τεθωρακισμένα οχήματα για τον τουρκικό Στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr