Μια καθαρίστρια στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια), στην Τουρκία, κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε με αναρτήσεις της σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της χώρας Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet η γυναίκα εργαζόταν για εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει την τοπική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, αξιωματούχοι της οποίας ζήτησαν με εμπιστευτικό έγγραφο στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 την απόλυση της εργαζόμενης.  Η εταιρεία αρνήθηκε να απολύσει την γυναίκα και επικαλέστηκε τα δικαιώματα περί ελευθερίας της έκφρασης.

Τότε, η καθαριότητα του κτηρίου ανατέθηκε σε άλλη εταιρεία, η οποία απέλυσε την συγκεκριμένη εργαζόμενη.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, που καλούσε την εργοδότρια εταιρεία «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο», είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του τουρκικού Τύπου στις 9 Μαρτίου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί υπό κράτηση ή έχουν ανακριθεί δεκάδες άτομα στην Τουρκία με την κατηγορία ότι εξύβρισαν τον πρόεδρο Ερντογάν η τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου. Μεταξύ αυτών ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Can Dündar, η πρώην Μις Τουρκία Merve Büyüksaraç και ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Atilla Taş.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr