ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αυστραλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά 16χρονος – Είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν άνδρα

Το περιστατικό συνέβη στο πάρκινγκ ενός καταστήματος σιδηρικών στο προάστιο Γουίλετον το βράδυ του Σαββάτου (4/5)

Αυστραλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά 16χρονος – Είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν άνδρα

Ένας 16χρονος στην Αυστραλία, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, καθώς προηγουμένως είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν άνδρα στην πόλη Περθ.

Το περιστατικό συνέβη στο πάρκινγκ ενός καταστήματος σιδηρικών στο προάστιο Γουίλετον το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ο έφηβος επιτέθηκε στον άνδρα και στη συνέχεια όρμησε κατά των αστυνομικών πριν πέσει νεκρός, δήλωσε την Κυριακή του Πάσχα (5/5) στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Ρότζερ Κουκ.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Κουκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά θέλω να καθησυχάσω την κοινότητα σε αυτό το στάδιο φαίνεται ότι ενήργησε αποκλειστικά και μόνος του», πρόσθεσε ο Κουκ.

Ένας άνδρας βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος με μαχαιριές στην πλάτη. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις Αρχές ο νεαρός συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα για νέους που κινδυνεύουν να ριζοσπαστικοποιηθούν.

Η αστυνομία και πράκτορες του Αυστραλιανού Οργανισμού Πληροφοριών Ασφαλείας διεξάγουν αντιτρομοκρατική έρευνα στην πόλη Σίδνεϊ της ανατολικής ακτής από τότε που ένας άλλος 16χρονος μαχαίρωσε έναν Ασσύριο ορθόδοξο επίσκοπο και έναν ιερέα σε μια εκκλησία στις 15 Απριλίου.

Το εν λόγω αγόρι κατηγορείται για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας. Έξι από τους φερόμενους ως συνεργάτες του έχουν επίσης κατηγορηθεί για μια σειρά από αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για συμμετοχή ή σχεδιασμό τρομοκρατικής πράξης. Όλοι παραμένουν υπό κράτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.