Η τουρκική ιδιωτική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Turk Telekom ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό…

Η τουρκική εταιρεία σταθερής Turk Telekom ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της μονοπωλιακής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας του Κυργιστάν, της Kyrgyztelecom.

Η Kyrgyztelecom κατέχει προφανώς την ηγετική θέση στην τοπική αγορά σταθερής τηλεφωνίας, ενώ επιπλέον έχει και την μοναδική άδεια κινητής τηλεφωνίας μέσω της θυγατρικής της KT Mobile LLC.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Κιργιστάν σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση περίπου το 78% της κρατικής Kyrgyztelecom. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η πώληση της Kyrgyztelecom θα πρέπει να αποφέρει τουλάχιστον 45 εκατομμύρια δολάρια.

Πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι η γερμανική Detecon είχε κερδίσει έναν προηγούμενο διαγωνισμό το 2004 προσφέροντας μόλις 16,2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε τότε από την κυβέρνηση ως άγονος.

Η Turk Telekom, ελέγχει και την Oger Telecom, με έδρα το Ντουμπάι, ενώ μέχρι πρότινος ελέγχονταν από την τουρκική κυβέρνηση που όμως τώρα διατηρεί μόνο το 15% της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr