Η Τουρκία αρνήθηκε σε επτά Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ικονίου ως αντίποινα στην μη έκδοση των χαρακτηρισμένων από την Αγκυρα ως “πραξικοπηματιών” Τούρκων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αξιωματικών και υπαξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν βρει πολιτικό άσυλο στην Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η άρνηση της Αγκυρας πυροδοτεί νέα κρίση στις τουρκογερμανικές σχέσεις ή για την ακρίβεια βαθαίνει ακόμα περισσότερο την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία των τουρκογερμανικών σχέσεων, αναδεικνύοντας την σύγκρουση δύο δυνάμεων οι οποίες τα επόμενα 35 χρόνια βάσει της μελέτης της Pricewaterhouse Coopers (PwC) θα συναγωνίζονται επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ότι αφορά την νυν κρίση η Γερμανία είχε σπεύσει να απαντήσει στην αρχική απαγόρευση της επίσκεψης των βουλευτών της στο Ιντσιρλικ με την απομάκρυνση του προσωπικού και των αναγνωριστικών-μαχητικών αεροσκαφών της, Tornado ECR, κάτι που δεν φαίνεται να πτόησε την Αγκυρα.

Σε αντίποινα το Βερολίνο είχε πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά της συνόδου του ΝΑΤΟ του 2018 από την Κωνσταντινούπολη στις Βρυξέλλεςερμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη βάση του Ικονίου εδρεύουν περί τους 30 Γερμανοί επιτελικοί αξιωματικοί. Αναμένεται η γερμανική απάντηση στον τουρκικό “τσαμπουκά”…