ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανθελληνικό «τόξο» εντός ΝΑΤΟ – «Πανηγυρίζει» η Άγκυρα για τις «Πρέσπες» και υποδέχεται τη «Μακεδονία» στην Συμμαχία

Ανθελληνικό «τόξο» εντός ΝΑΤΟ – «Πανηγυρίζει» η Άγκυρα για τις «Πρέσπες» και υποδέχεται τη «Μακεδονία» στην Συμμαχία

Πανηγυρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο που της δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθεί ανθελληνικό “τόξο” εντός ΝΑΤΟ.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πλέον ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δείτε πώς απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο:

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την ανεξαρτησία της και έπειτα.

Η διαφωνία, επονομαζόμενη “ονοματολογικό ζήτημα” συνιστά εμπόδιο, ιδιαίτερα για τη διαδικασία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και 27 χρόνια.

Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που παρέχει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, στη Βουλή της Ελλάδας μετά το κοινοβούλιο της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει τώρα ξεπεραστεί».

Η κυβέρνηση Ερντογάν παρακολουθούσε και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Σκόπια αφού επεδίωκε να γίνει κράτος προστάτης των Σκοπίων διευρύνοντας την σφαίρα επιρροής της στα βορειοδυτικά σύνορα μας (τόξο ΠΓΔΜ-Αλβανίας-Κοσόβου).

Μάλιστα ο Ερντογάν ήταν αυτός που απαίτησε να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ακόμα και χωρίς επίλυση του ονοματολογικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις πρώτες επισκέψεις του Νικολα Ντιμιτρόφ, υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια ήταν στην Άγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό για όσους λένε πως οι “Πρέσπες” έλυσαν το ζήτημα… Αντιθέτως, στην πράξη θα δούμε πως εντός ΝΑΤΟ οι διεκδικήσεις των Σκοπίων θα διευρυνθούν όπως έγινε και με Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.