Η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε την πιστοποίηση της τουρκικής βιομηχανίας πυραυλικών συστημάτων Roketsan…. Η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε την πιστοποίηση της τουρκικής βιομηχανίας πυραυλικών συστημάτων Roketsan ως διεθνούς προμηθευτή κρίσιμου εξαρτήματος του υποσυστήματος Guidance Enhanced Missile-Tactical (GEM-T) του αντιβαλλιστικού συστήματος Patriot.

Με βάση την συμφωνία, η τουρκική Roket Sanayii ve Ticaret A.S (Roketsan) με έδρα την Άγκυρα της Τουρκίας θα υπεργολάβος της Raytheon για την ολοκλήρωση και πιστοποίηση του συστήματος ελέγχου κίνησης του πύρυαλου GEM-T του συστήματος Patriot για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συνεργαζόμενη με άλλους υπεργολάβους στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Roketsan θα συντονίσει και εκτελέσει το κύριο έργο της τελικής συναρμολόγησης του υποσυστήματος στην Άγκυρα.

Με τον τρόπο αυτό, η Roketsan γίνεται ο πρώτος μείζον υπερατλαντικός προμηθευτής της Raytheon σε στρατηγική γεωγραφική θέση για την υποστήριξη των έντεκα χωρών σε Ευρώπη και Ασία (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για να μην ξεχνιόμαστε), αρκετές από τις οποίες στην Μέση Ανατολή, που έχουν επιλέξει το σύστημα Patriot στο πλαίσιο της αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής τους ασπίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr