Τουρκικά ναυπηγεία  παρέδωσαν και επίσημα σε ειδική τελετή, το πέμπτο κατά σειρά εμπορικό πλοίο εγχώριας ναυπήγησης στη Νορβηγία.

Πρόκειται για σκάφος αλιείας μήκους 70 μ. και 15,4μ πλάτος με υποδομή επεξεργασίας αλιευμάτων το οποίο έρχεται να προστεθεί σε πλατφόρμες εφοδιασμού, πετρελαιοφόρα και σκάφη αλιείας που έχουν ήδη παραδοθεί στη Σκανδιναβική χώρα.

Καθελκύστηκε στα ναυπηγεία Tersan στη Yalova (βορειοδυτική τουρκική επαρχία) τα οποία διαπραγματεύονται αυτή την περίοδο και την κατασκευή πλοίων ειδικά διασκευασμένων για σεισμικές έρευνες.

Αποδέκτης είναι η εταιρία Norwegian Maritime Company Strand Rederi  ενώ συνεχίζεται η ναυπήγηση 9 ακόμη πλοίων για τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να επαυξήσει τη ναυτική της ισχύ παράλληλα με την ενίσχυση της οικονομίας της ώστε ο τομέας των ναυπηγήσεων να συνεισφέρει στην γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας. Τα νούμερα βέβαια είναι εντυπωσιακά.

Τα συμβόλαια για τα ναυτικά συστήματα ανέρχονται στα 8 δισ $, ενώ τα συμβόλαια για όλα τα προγράμματα ανέρχονται στα 27 δισ$.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr