Μια κίνηση που θα δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις της με την Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει η Τουρκία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν πλήρως τα Στενά του Βοσπόρου και να μην επιτραπεί η είσοδο οποιασδήποτε ρωσικού πλοίου στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κλείνει τον Βόσπορο και να απαγορεύσει τη διέλευση πολεμικών πλοίων από τα Στενά, υποστηρίζει και η βουλγάρικη ιστοσελίδα Bulgarian Military. Αυτό θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα στον εβδομαδιαίο ανεφοδιασμό του ρωσικού στρατού στη Συρία, σημειώνεται.

Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά επειδή, «οι εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας θα μπορούσαν να κλιμακωθούν με τρομερή ισχύ ανά πάσα στιγμή, κάτι που θα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη διατήρηση της ακεραιότητάς της», υποστηρίζει η ίδια ιστοσελίδα και προσθέτει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναλυτές λένε ότι η Άγκυρα θα αναγκαστεί να κλείσει το πέρασμα Μαύρης Θάλασσας-Μεσογείου, ειδικά εάν κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση με μια πιθανή λύση, όχι υπέρ των Τούρκων».