Αιφνιδιαστική άσκηση προσβολής στόχων εδάφους και εγγύς υποστήριξης πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τα Κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα ερευνητικά του σκάφη, προειδοποιώντας ότι προστατεύονται από το τούρκικο Ναυτικό.

Σύμφωνα με αυτό κατά της διάρκεια της άσκησης «Μάρτυρας Cengiz Topel», τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν από την Τουρκία σε χαμηλό ύψος πάνω από τη βόρεια Κύπρο πραγματοποιώντας αποστολή εγγύς υποστήριξης.

Η άσκηση αποτέλεσε αναμφισβήτητα απάντηση στην πρόσφατη αποστολή ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο και στην προσγείωσή τους στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, την πρώτη μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.


Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωνε ότι τα σκάφη Όρουτς Ρέις και Μπάρμπαρος συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες τους (σεισμογραφικές έρευνες) και προστατεύονται από το τουρκικό Ναυτικό σε όλη την πορεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!