(Αρχικό κείμενο 14:54) Μαχητικό αεροσκάφος Northrop F-5 της μονάδας επιδείξεων της τουρκικής Αεροπορίας συνετρίβη στην κεντρική πόλη Ικόνιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Τη συντριβή του αεροπλάνου αλλά και την είδηση του θανάτου του πιλότου τoυ NF-5, επιβεβαίωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Αεροπλάνο που ανήκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποίησε εκπαιδευτική πτήση στην Κόνια, για άγνωστο λόγο, έπεσε στις 14.15. Έχει ξεκινήσει έρευνα» ανέφερε το τουρκικό υπ. Άμυνας, προσθέτοντας ότι ο πιλότος έχασε τη ζωή του στη συντριβή.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο από την Αμερικανική Northrop στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

https://twitter.com/HaberturkTV/status/1379762448148877313?s=20

Πλάνα από τουρκικά κανάλια δείχνουν ισχυρές μονάδες από ομάδες ασφαλείας να σπεύδουν στο σημείο μαζί με πολλά ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης της κεντρικής Τουρκίας, Ουγκούρ Ιμπραήμ Αλτάι, επιβεβαίωσε και εκείνος το αεροπορικό δυστύχημα ενώ μονάδες έρευνας και διάσωσης έφτασαν στο σημείο.

«Οι προσευχές μας είναι να μην υπάρχει νεκρός» είχε αναφέρει νωρίτερα μάλιστα, πριν έρθει η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας για τον θάνατο του πιλότου.

https://twitter.com/sessizlerhaberr/status/1379761219574325252?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!