(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 11/6 – 18.03):Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου, το ποσοστό των αλλοδαπών που μπορούν να διαμένουν σε γειτονιές θα μειωθεί από 25%  σε 20% ενώ 1200 γειτονιές θα είναι κλειστές για διαμονή αλλοδαπών.

Και αυτό το σχέδιο πλέον ξυπνά φόβους ότι θα ωθήσει εμμέσως πλην σαφώς πληθώρα παράνομων μεταναστών να καταφύγουν αρχικά είτε μέσω του Αιγαίου πελάγους και των νησιών μας είτε μέσω του Έβρου στην Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα που δέχεται αλλεπάληλα κύματα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία ο πρωθυπουργός βγάζει λόγους για τα περί ενσωμάτωσης πληθυσμών!

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής :

¨Οι γειτονιές όπου η αναλογία του αριθμού των αλλοδαπών προς το συνολικό αριθμό των ατόμων υπερβαίνει το 25% πλέον  ¨κλείνουν¨ για τη διαμονή όλων των αλλοδαπών. 781 γειτονιές, όπου ο αριθμός των αλλοδαπών ξεπέρασε το 25%, έκλεισαν για διαμονή. Από την 1η Ιουλίου, το ποσοστό που θα εφαρμοστεί θα είναι το  20%. Έτσι, 1200 γειτονιές θα καταστούν ¨κλειστές¨ για αλλοδαπούς ¨!

Προκειμένου να μην ξεπεραστεί αυτό το ποσοστό, σε 781 περιοχές σε 54 επαρχίες της Τουρκίας, πλέον απαγορεύεται η παραμονή αλλοδαπών.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει και όσους αλλοδαπούς επιθυμούν να επισκεφτούν προσωρινά αυτές τις περιοχές, για εκπαιδευτικούς ή ιατρικούς λόγους. Ωστόσο θα λαμβάνουν άδειες οι αλλοδαποί που θα μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο από ένα ποσό και πάνω.

«Η Τουρκία δέχεται εισβολή»!

Στην Τουρκία βρίσκονται σχεδόν 4 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι «ανταγωνίζονται» τους ντόπιους για εργασία. Με την οικονομία της χώρας σε μεγάλη κρίση και τον πληθωρισμό να καλπάζει, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού παραδέχτηκε ότι πολλοί Τούρκοι νιώθουν ότι η χώρα τους «δέχεται εισβολή» (γι αυτό το 2020 ήθελε να τους στείλει να εισβάλουν στην Ελλάδα;).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε επίσης ο υπουργός, εάν δεν είχε κατασκευαστεί τείχος στα σύνορα με τη Συρία (αυτό που διαμαρτύρονται για την Ελλάδα), στη χώρα θα έφταναν ακόμα 8 εκατομμύρια μετανάστες, ενώ φέτος κατέφθασαν 110.000. Από αυτούς, οι 25.000 θα επιστραφούν στις χώρες προέλευσής τους.