Ο νεοδιορισθείς υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία, Χακάν Φιντάν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, όπου συζητήθηκε η ένταξη της Σουηδίας στο NATO και η απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε την ανάγκη η Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης τη σημασία της Πρωτοβουλίας για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση το συντομότερο δυνατό για να συζητήσουν τη διμερή ατζέντα των δύο χωρών, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να «προχωρήσουν» στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. «Η θέση του προέδρου δεν έχει αλλάξει. Θα θέλαμε ακόμα να προχωρήσουμε σε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι. Ωστόσο, το Κογκρέσο δεν σχεδιάζει ακόμη να εγκρίνει την πώληση και την αναβάθμοση των τουρκικών μαχητικών.