Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση, διαδικτυακά όμως για ακόμη μια φορά. 

Όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση για τη «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται καθήμενος από το προεδρικό γραφείο του να προβαίνει σε δηλώσεις.


Επέλεξε να προχωρήσει από μία συμβολικής – για εκείνον – σημασίας τοποθεσία σε νέα υποσχεσιολογία ενώ η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε περιδήνηση.

«Οι μέρες που θα έχουμε αρκετό πετρέλαιο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας δεν είναι πολύ μακριά» τόνισε ο Ερντογάν από τη Γέφυρα του Βοσπόρου, που ενώνει την ευρωπαϊκή Τουρκία με την ασιατική και μετονομάστηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προς τιμήν των πολιτών που έπεσαν νεκροί τη νύχτα του πραξικοπήματος.

«Η χώρα μας θα εξοικονομήσει 286 εκατομμύρια λίρες ετησίως από τα καύσιμα και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 4.000 τόνους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν.

«Έχουμε το δικό μας φυσικό αέριο και ελπίζω να ζήσουμε, στο άμεσο μέλλον, τις μέρες που θα έχουμε αρκετό πετρέλαιο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», πρόσεθσε δε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">